Zengin binbaşı mahkum oldu

Haber Giriş : 22 Eylül 2006 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evli Binbaşı E.D., iki sevgilisine ev açtı, bakımını üstlendi. Mal varlığını kısa sürede 10'a katladı. Sevgililerden birinin ihbarı üzerine hakkında dava açıldı, ?haksız mal edinmekten' mahkum oldu, ihraç edildi

ASKERİ Yargıtay Daireler Kurulu, Levazım Binbaşı E.D.'nin ?haksız mal edinmek' suçundan mahkum edilmesine karar verdi. Binbaşı E.D., Diyarbakır Milli Savunma Bakanlığı İç Tedarik Bölge Başkanlığı'nda görev yaptıktan sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı Basımevi ve Basılı Evrak Depo İkmal Amirliği görevine atanmıştı. Evlilik dışı ilişki yaşadığı B.D. tarafından 2002 yılında Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı'na şikayet edilen Binbaşı E.D. hakkında meslekten ihraç ve haksız edindiği mallara da el konulması yönünde karar çıktı.

Su gibi para harcıyordu

Askeri Yargıtay Daireler Kurulu kararında, binbaşı E.D.'nin aşırı miktarda para harcadığı, aynı anda 3 ayrı evin bakım ve iaşe masraflarını karşıladığı, edindiği gayrimenkul ve yaptığı harcamaları dededen kalma miras yalanlarıyla izah ettiği belirtildi.

1990'da verdiği mal beyannamesinde OYAK borcu dışında beyana tabi malvarlığı göstermeyen Binbaşı E.D, 1994'te bir kooperatif hissesi ve bir araba, 2002'de ise gelirinin çok üzerinde mal varlığı bildirdi. Binbaşı, İzmir'de 116 metrekarelik daire, Ankara'da konut, Volkswagen Transporter Panelvan minibüs, 2000 model Honda marka araç, hesabında 40 bin YTL ve 22 bin dolar beyan etti. Binbaşı E.D. babadan miras kaldığını iddia etti. Askeri Yargıtay kararında, ?Sanığın 1999'da vefat eden babası S.D.'nin 100-120 milyar TL paraya sahip olmadığı anlaşılmıştır' denildi. Kararda, sanık ve eşinin gelirinin, mal varlığındaki 10-12 katlık artışı sağlayamayacağına vurgu yapıldı.

Aşk yuvası minibüs

Binbaşı E.D.nin Transporter minibüs ile aşk kaçamakları yaptığına dikkat çekilen kararda şöyle denildi: ?Sanık, evlilik dışı ilişkileri için kullandığını söylediği aracını daha konforlu bir hale getirmek için 2002 tarihinde 9 bin 600 YTL para harcamıştır...'

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber